چرا هنگام دویدن درد پهلو میگیریم؟
با توجه به مطالعات گستردهای که راجع به این درد شایع انجام شده هنوز دلیل کاملاً مشخص و علمی برای این اتفاق پیدا نشده اما محتملترین فرضیه: اسپاسم یا گرفتگی عضلات دیافراگم است، چگونه؟
هنگام دویدن زمانی که پای خود را بالا میآوریم و همزمان هنگام تنفس که ریهها کاملاً منبسط میشوند و پایین میآیند، از دو طرف یعنی از بالا و پایین پردهی دیافراگم تحت فشار قرار میگیره و خون و اکسیژن به قسمتی از پرده دیافراگم نمیرسه. خب اگه اکسیژن به عضله نرسه، عضله وارد چرخهی تولید اسید لاکتیک میشه و اسپاسم عضلانی شکل میگیره که شما در ناحیه پهلو، این درد رو احساس میکنید و با هر دم و بازدم که از پرده دیافراگم کمک میگیرد درد بیشتر و بیشتر میشود.
خیلی از ما ها شنیدیم که به خاطر نوشیدن آب زیاد و پرخوری قبل از ورزش این درد خودشو نشون میده، تا حدی این حرف درسته، چرا؟ به دو دلیل:
۱- حجیم شده معده هم فشار بیشتری به پرده دیافراگم میاره
۲- زمانی که معده ما سنگین هست و وظیفهی هضم غذاهایی که خوردیم رو بر عهده داره از جریان خون دیافراگم کم میشه و به معده اضافه میشه که باز هم این اتفاق باعث میشه خون کمتری به پرده دیافراگم برسه وارد فاز اسپاسم و در نهایت ایجاد درد میکنه.
چیکار کنیم که درد پهلو سراغمون نیاد؟
۱- حتماً قبل از ورزش گرم کنید تا آهنگ تنفس و اکسیژنرسانی بدن برای ورزش سنگینتر آماده باشه.
۲- قبل از شروع ورزش، غذای چرب و حجیم نخوررید.
۳- از خوردن آب زیاد قبل از ورزش اجتناب کنید، سعی کنید در فواصل متعدد ولی با حجم کم آب بنوشید.
اگر درد سراغمون اومد چیکار کنیم؟
درد پهلو هنگام دویدن امری اجتناب ناپذیره و اگه سراغتون اومد نگران نشید چون بعد از گذشت مدتی از تمرینتون، خود به خود درد برطرف میشه اما چند تا حرکات کوچیک میتونه روند رو سرعت ببخشه:
۱- بعد از اینکه پهلو درد گرفت سعی کنید سرعت دویدن یا هر تمرینی که انجام میدهید کاهش بدید و نفس عمیق بکشید.
۲- خم شوید و دستان خود را به سمت پنجه برده (زانو خم شود موردی ندارد) و دوباره بایستید و دستان خود را بالا بگیرید و به همین شکل چند بار این حرکت رو تکرار کنید تا فشار از روی پرده دیافراگم برداشته شود.
۳- عدم تنظیم الکترولیتهای بدن هم طی مطالعاتی یکی از علتهای این درد به شمار میان پس حتماً قبلیه هنگام ورزش کمی نمک مزه مزه کنید و یا بهتر است از پودر منیزیم استفاده کنید.